Het belang van duurzame energie is sterk toegenomen, om de energievoorziening in de toekomst te kunnen garanderen en het opwarmen van de aarde te beperken. Voor diverse klimaatinstallaties zorgen wij graag voor een duurzame oplossing, zoals:

 

Balansventilatie

Goede ventilatie is belangrijk voor de gezondheid van de mens. Normaal gesproken verdwijnt een groot deel van de warmte via het ventilatiesysteem naar buiten. Met een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) wordt dat hergebruikt om de ruimtes te verwarmen. In de zomer daarentegen wordt de afgezogen lucht via een bypassklep om de wisselaar heen geleid, omdat opwarming van de buitenlucht dan niet wenselijk is.

 

Zonne-energiesystemen

Om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen installeren wij desgewenst zonne-energiesystemen op daken, gevels of op de grond. Dat draagt immers bij aan de verduurzaming van het energieverbruik in gebouwen.

 

Luchtenergie

Lucht in het algemeen bevat een zekere warmtecapaciteit. Die is te gebruiken voor het verwarmen van drinkwater, door middel van een warmtepompboiler. Deze gebruikt de energie die zich in de afgezogen lucht van de woning bevindt.

 

Grondenergie

De onuitputtelijke bron van energie in de aardbodem kan door een warmtepomp gebruikt worden voor het verwarmen van de woningen in de winter, of het koelen in de zomer. Ook kan een warmtepomp drinkwater of zwembadwater verwarmen, doordat het relatief lage temperaturen omzet in hogere temperaturen. Voor dit systeem is een gesloten of een open bron nodig met een verticale of horizontale bodemwisselaar. Met een warmtepomp is tot wel 30% á 40% besparing op de energiekosten mogelijk.

 

Gasinstallaties

Gas wordt in Nederland nog altijd veelvuldig gebruikt, ook al staan we voor een grootschalige energietransitie en daarmee ‘nul-op-de-meter’. Om gevaarlijke situaties te voorkomen moeten gasinstallaties altijd voldoen aan bepaalde veiligheidseisen en keurmerken. Wij werken altijd volgens de laatste normen, voorschriften en wet- en regelgeving en gebruiken uitsluitend hoogwaardige producten en materialen, die aan alle veiligheids- en prestatie-eisen voldoen. Wij zijn volledig gekwalificeerd en gecertificeerd voor BRL, F-gassen/STEK en VCA*.

Drinkwaterinstallaties

Schoon drinkwater, zo uit de kraan, is voor ons heel gewoon. En zo hoort dat ook. Maar om water met voldoende druk uit de kraan te laten komen is een goed gedimensioneerde installatie nodig. Een drinkwaterinstallatie engineeren en installeren wij altijd volgens de laatste normen en voorschriften. Ook voor warmwatercomfort en legionellapreventie bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Airconditioningsystemen

Wij leveren en installeren energiezuinige airconditioningsystemen, waaronder wand- en plafondunits, vloerunits en centrale systemen die zorgen voor een gezond binnenklimaat en minder energieverbruik. Met een airco-systeem kan de temperatuur op een aangenaam niveau worden gebracht en gehouden, ongeacht de warmte of de kou buiten. Soms is de installatie zo duurzaam te realiseren, dat bij verkoeling in de ene ruimte en verwarming in een andere, de energiestromen onderling uitgewisseld worden, zonder gebruik van een compressor.

 

Centrale verwarming

Het verwarmen van woon- en werkruimtes is voor het welzijn eveneens belangrijk. Gaat het om het vervangen van de ketelopstelling, het aanbrengen van zoneregeling of de aanleg van een complete centrale verwarmingsinstallatie installatie? Wij regelen en verzorgen het graag.

 

Meet- en regeltechniek

Op afstand het klimaatsysteem beheersen. Dat kan door middel van een modern gebouwenbeheerssysteem. Dat geeft voortdurend inzicht in het energiebeheer en daarmee kunnen de klimaatinstellingen worden gewijzigd. Ook storingen kunnen wij direct zien en verhelpen. Het installeren en programmeren van een kamerthermostaat in huis, het regelen van de temperatuur op de werkplek via internet, of de koppeling met een domotica systeem, het kan via ons allemaal.

 

Luchtbehandelingssystemen

Met een ventilatiesysteem worden luchtverversing, koeling en verwarming tot één geheel gebracht. Het resultaat daarin is een optimaal binnenklimaat. De eisen aan dergelijke systemen worden steeds hoger, en daardoor is dat maatwerk. Wij zorgen voor een uitgebalanceerd systeem met zo min mogelijk energieverlies.

Terugbelverzoek

Ons team neemt zo snel mogelijk contact op.

Bel ons vandaag nog

Als er een uitdaging is hebben wij de oplossing