Waar dat kan en kansen oplevert, staan we als Bokhorst altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Ook dat zien we als een project. Eén waarin we zijn ingestapt is die van Duurzaam Kantooradvies. Dit is een consortium wat bestaat uit een aantal partijen die zich al jaren bezig houdt met de optimalisatie van bestaand vastgoed. Onze aandacht gaat dan ook uit naar het verbeteren van het energie-label, comfort, flexibiliteit en imago.

De partijen waarmee we hierin samen-werken zijn Meerbouw Rotterdam, Promad, Beekink en Egroservice. Met elkaar maken wij het mogelijk om in gemakkelijke en overzichtelijke stappen een kantoorpand te verduurzamen waarbij het nieuwe energielabel C of hoger wordt gerealiseerd. Sinds 1 januari 2023 moeten namelijk alle kantoorpanden minimaal energielabel C hebben om nog gebruikt te mogen worden. En in dat verbetertraject -van A tot Z- willen wij pandeigenaren graag helpen en ondersteunen. Om te beginnen hebben we een check om er achter te komen hoe het kantoorpand er nu bij staat. Aan de hand daarvan kunnen wij verder uitleggen hoe en wat er aan vervolgstappen nodig is. De projecten die we inmiddels hebben gedaan zijn Egroservice BV aan de Edisonweg in Alblasserdam, van E naar energielabel B. We hebben daar als samenwerkingsverband gevelisolatie aangebracht, 120 zonnepanelen geplaatst en ledverlichting met aanwezigheidsdetectie aangelegd.

Verder hebben we het pand van Berkman BV aan de Tuindersweg in Barendrecht van E naar energielabel C kunnen brengen. Hier is isolerende raamfolie aangebracht, het installatieconcept warmte en ventilatie sterk verbeterd, zijn 200 zonnepanelen geplaatst en windwokkels (windmolen principe) geplaatst. Kortom, we kijken graag verder, ook samen met anderen.

“Geen woorden, maar oplossingen”

Ons devies zegt alles over de manier waarop en de mate waarin wij altijd met elkaar zorgen voor een perfecte oplevering van uw opdracht. Daar maken we geen woorden aan vuil. Daar zorgen we gewoon voor.