Het Huys ten Donck in Ridderkerk is van oudsher (1746) gebouwd als ontvangsthuis. Het wordt gezien als een oase van rust onder de rook van Rotterdam, te midden van de verstedelijkte omgeving. Het is nationaal en internationaal gerenommeerd om haar ‘Rococo’ stuc- en houtsnijwerk en staat bekend als een van de mooiste huizen in Nederland met een echt Engels landschapspark. Door de eeuwen heen hebben vele binnen- en buitenlandse gasten van deze oer-Hollandse Buitenplaats kunnen genieten. Het eerste bewaarde gastenboek stamt uit 1765. Doordat de geschiedenis over 9 generaties binnen de muren van Het Huys ten Donck behouden is gebleven, is een wandeling door het huis net een wandeling door de geschiedenis.

Sinds 1980 zijn de poorten van de Buitenplaats geopend voor selecte gezelschappen en ‘corporate entertainment’. Sindsdien wordt Het Huys ten Donck beschikbaar gesteld aan besloten groepen voor zakelijke en privé bijeenkomsten. Dankzij haar authenticiteit is Het Huys ten Donck ook nog eens zeer fotogeniek en biedt het een uitzonderlijk decor voor foto-, reclame- en filmopnames. Het is een uniek stukje Nederlands cultureel erfgoed dat tot de verbeelding spreekt, maar
tegelijkertijd ook een hele opgave is om optimaal in stand te houden.

Drinkwaterinstallatie

Voor dit fraaie, drie eeuwen oude ontvangsthuis kregen wij de opdracht om diverse werkzaamheden te doen in het kader van werktuigbouwkundige installaties. Zo ging het in de eerste fase om het demonteren van de radiatoren en het aanleggen van een tijdelijke drinkwaterleiding. Daarna, fase 2, moest er een totaal nieuwe drinkwaterinstallatie worden aangelegd inclusief een zuigleiding naar een hydrofoor. Ook moest er een boiler komen en een warmwaterleiding worden aangelegd.

Kortom, een mooie klus in een mooi, authentiek pand.

WERKLOCATIE

Huys ten Donck

DOORLOOPTIJD

Start: Januari 2022